Sport

Weekverslag V&Z Veendam



zaalvoetbalr.gif

Hoofdklasse
Brouk was veel te sterk voor Sita Groningen. Brouk won met 10-2 en is nu zo goed als veilig. En Sita komt wel heel dichtbij degradatie. Van Sprundel van Sita kreeg twee keer een gele kaart en hij moest het speelveld direct verlaten met een rode kaart.  Komende maandag is de topper Glasgarage – Van Ringh 1 tegen ZVV Ron Haans 1. Plaats van handeling is de Wildervanckhal. Aanvang 21.15.

Eerste klasse
MF Shipping en Xelvin wonnen hun wedstrijd in de eerste klasse. MF Shipping won met 7-1 van SWO Veendam en Xelvin won met 9-5 van ZTK Kolham. ZTK Kolham stond snel met 3-0 voor, maar daarna was het de beurt aan Xelvin waar Schoenmaker het op zijn heupen kreeg en ZTK helemaal dol speelde. Schoenmaker scoorde vijf maal en voor ZTK Kolham was Eising de gevierde man met vier treffers. MF Shipping heeft nu vier punten voorsprong op Xelvin. Kruit en Kramer deden goede zaken door met 5-2 te winnen van Werkmax en kan degradatie nog ontlopen. Bij Werkmax kreeg Mans de rode kaart en kon het strijdtoneel verlaten. I

Klasse 2 A en klasse 3
Slagerij Karel Nieland speelde twee wedstrijden. Maandag werd het 8-8 tegen Euromail en vrijdag werd er gewonnen van SC Wiebri met 3-2. SCA Hygiene-Dofine werd 2-5 en zodoende blijft Dofine mee doen om promotie, samen met Vireau Bloemen en Optie 1. Osman Gazi kan aanstaande maandag in de Wildervanckhal de eerste kampioen worden van het seizoen 2014-2015. Als het wint van Van Ringh is het kampioen. Woensdag won Osman Gazi van Veendam Fanatics met 8-0 en door het gelijk spel van Beste Hypotheek tegen Smurfit/Kappa heeft Osman Gazi nu tien punten voorsprong met nog vier wedstrijden te spelen. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd speelden Beste Hypotheek met 5-5 gelijk tegen Smurfit/Kappa. Het spelpeil ging op en neer en Beste Hypotheek dacht dat de buit al binnen was, maar daar dacht Hendriksen anders over en scoorde in  de laatste minuut zeer fraai zijn vijfde doelpunt van de avond. Van Ringh-Afterbeat werd 2-3. NVL won van Via Ons en blijft zes punten voor op Buurke Bestrating. Via Ons dat laatste staat gaf goed partij aan NVL, maar verloor wel met 6-3. Munneke maakte er vier van de zes goals. De Jong van GHV Axinte scoorde drie doelpunten, maar zijn team verloor met 15-5 van Buurke Bestrating, waar Swama negen keer het net liet trillen. DWS/Drukkerij- Van der Kooi won met 4-1 van Team 49 ers en maakt samen met Via Ons uit wie laatste wordt in de derde klasse.