Nieuws

Metal Sunday in dorpshuis De Wending



DE WENDING - Very Eavy Festival organiseert i.s.m. Muziekcafé De Wending een METAL SUNDAY !! Maar liefst 3 Nederlandse Metalbands laten het dorphuis De Wending (Zuidwending 199 - Veendam) zondag 15 februari van 15:30 tot 20:00 uur op haar grondvesten schudden !!

Voor slechts 5 euro entree krijgt het publiek 3 top-metal bands voorgeschoteld !

20150208_MISCALL_00.png

Miscall
Miscall, de nieuwe groove/heavy metal uit Klazienaveen/Leeuwarden. Ontstaan uit de as van De Landrakkers weten deze heren hoe ze het publiek moeten entertainen. Tel daarbij de energieke stage performance van zanger Anne bij op en je hebt een geoliede band die je geheid aan het headbangen zet. Miscall zal de middag openen dus zorg dat je op tijd bent!

Anne Westerhof - Vocals Jordy Kwaks - Guitar Tim Arling - Bassguitar Rik Hassing – Drums

https://www.facebook.com/Miscallmetal

20150208_Gloria_Victis_00.jpg

Gloria Victis
Opgericht in 2009 en sindsdien volop “on the road” De band nam in 2011 hun eerste single H.F.M. op en bracht een jaar later een EP uit met 5 tracks uit. In 2014 wist de band een greep te doen naar de eerste plaats in de Metalvision Songcontest

Nima MetalHeart - Vocals Govert Middelberg - Guitar Sander Wittingen - Guitar Marcel Verheij - Bass Leendert Kluinhaar – Drums

http://www.gloriavictisheavymetal.nl/

20150208_Burning_00.jpg

Burning
Opgericht in 2013 bestaat de band anno nu uit zanger (en Very Eavy organisator)  Hugo Koch (ex-Rise & Burn), Bassist Andy Haandrikman (ex-The Wounded), drummer Jan Engelkes (ex-Chainz) en gitaristen Rene Knegt en Johnny Karst. Burning maakt vanaf de eerste tonen duidelijk dat het menens is. Voor menigeen in de Randstad houdt Nederland na Utrecht op, maar Burning bewijst dat er aan de Duitse grens ook muziek gemaakt wordt die mee mag tellen. Vanaf de eerste tel gaat het vol gas, ronkende gitaren en dreunende drums stuwen het nummer voort. De single Something is Lurking in the Dark is tijdens het Very ‘Eavy Festival van 2014 gepresenteerd, en werd bedolven onder lovende kritieken..

https://www.facebook.com/burningmetalband

Voor info bel Everhard: 06-12890587