Nieuws

Benefietconcert voor Quincy en haar ouders geslaagd
bijgewerkt met ingezonden info



IMG_6649_2.JPG

BENEFIET - Zondag gaven twaalf artiesten speciaal voor het anderhalf jarig meisje Quincy en haar ouders een benefiet. Dit deden zij geheel belangeloos ter ondersteuning van het gezin. Het jonge gezin heeft heel wat voor de kiezen gekregen. Niet alleen in emotionele zin, maar ook financieel.

Jeroen en Nikita hadden ervoor gekozen om hun dochter Quincy zoveel mogelijk bij te staan in de ziekenhuizen. Het geven van alle steun aan Quincy en haar broertje Jay Jay hebben ze als hun enigste optie gezien. Helaas was van beiden hun dienstverband beëindigd.

IMG_6849.JPG

In november heeft Quincy in Nijmegen een niertransplantatie ondergaan. De donornier is van haar moeder. Gelukkig werkt deze perfect. Maar helaas zijn er na de operatie complicaties ontstaan, waardoor er ook een levertransplantatie nodig is geworden. Quincy werd overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Essen. Om zoveel mogelijk bij hun dochter te zijn logeerden de ouders in een Ronald McDonald huis. Vanuit Essen werd het meisje naar het UMCG overgebracht.

Quincy is nu weer thuis in Veendam. Maar niet omdat ze aan de beterende hand is, het is daar veiliger in verband met meer kans op mogelijke besmettingen in het ziekenhuis. Met behulp van thuiszorg verzorgen de strijdbare ouders hun kind zoveel mogelijk zelf.

IMG_6969.JPG

De komende tijd is haar situatie nog onzeker. De levertransplantatie is de volgende horde dat genomen moet worden. Verschillende mensen uit de familie en vriendenkring hadden zich ervoor aangemeld. Men zoekt nu uit welk persoon de beste match geeft.

De behandelingen worden voor het grootste gedeelte vergoed, maar veel kosten moeten zelf worden betaald. Kosten van medische aard, en daaraan gerelateerd, zijn onvoorzien en drukken heel zwaar op het gezin.

IMG_7356.JPG

Om het gezin wat meer lucht te geven had een vriend van de familie, Tolga Kuiper, een oproep op Facebook gedaan voor het geven van een kleine financiële bijdrage. Dit met het oog op de dure decembermaand om het financieel wat gemakkelijker te maken. Van veel mensen waren er donaties binnengekomen. Het was hartverwarmend. Het kreeg al snel navolging vanuit de Voetbalvereniging Muntendam op initiatief van bestuurslid Jenne Koenes en zijn vrouw Janet. Bij winkels in Muntendam en in Veendam werden collectebussen geplaatst waarin gedoneerd werd. Maar ook in omliggende plaatsen als Hoogezand en Pekela werd, dankzij de inzamelactie van Dineke Meems en Yvonne Hulshof, in diverse zaken geld ingezameld.

Geïnspireerd door deze ontwikkelingen was Amber Keiserie, een vriendin, op het idee gekomen om de mogelijkheden van een benefietconcert te organiseren. Waarbij Tolga met Cynthia Haak de helpende hand hadden geboden. Samen met Rob van Tol en met Harry Haan van de Menterne werd het balletje aan het rollen gebracht. Amber is bekend in de Nederlandse artiestenwereld en had de artiesten benaderd.

IMG_7454.JPG

En met de eveneens belangeloze medewerking van de twaalf artiesten werd het benefietconcert zaterdag tot een succes gebracht. De artiesten waren niet alleen uit de regio afkomstig, ook van verder her waren ze naar de Menterne gekomen. De presentator sprak van de crème de la crème van de Nederlandse artiesten. Natasja Poels, bekend van het SBS6 programma The winner takes it All, was speciaal helemaal vanuit Brabant overgekomen. Ook het demoteam van Oxygym was aanwezig, waarvan de meiden een spetterende show gaven. Jay Jay voelde zich helemaal thuis op het podium, samen met de zanger Lytse Hille. Het geluid en licht was bij Wilfred Spronk in goede handen.

Op de site van de voetbalclub Veendam 1894 werd aandacht besteed aan het gezin met de oproep om de benefiet te bezoeken, of om een donatie te doen. Jeroen is een oud Veendam 1894-speler. Tijdens de benefiet had de Baptisten Gemeente Muntendam een cheque van 960 euro overhandigd.

IMG_7235.JPG

De benefiet werd aan elkaar gesproken door oud SC Veendam verslaggever Rene Smit. Hij vertelde te beseffen dat er meer stille leed is, en dat ieder huisje zijn kruisje heeft. En waar geen collectebussen voor staan, en ook geen benefietconcert. Daarom vond hij het hartverwarmend dat er zoveel mensen naar de Menterne waren gekomen om te laten blijken dat het gezin er niet alleen voorstaat.

De organisatie had vooraf al aangekondigd na afloop het bedrag niet bekend te maken. Maar gelet op het aantal aanwezigen, en het kaartje voor 10 euro, moet dit behoorlijk op hebben gelopen.

Update: de totale opbrengt uit de gezamenlijke acties bedraagt 3545 euro.

Fotoalbum: