Dames THOR presteren tijdens Open Nederlandse
Master Kampioenschappen korte baan zwemmen

ZWEMMEN - De dames van THOR uit Wildervank hebben afgelopen weekend weer goed gepresteerd tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen korte baan zwemmen. Deze werden gehouden van 23 t/m 25 januari in Heerenveen.

Heleen Spelde werd vrijdag Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag.  Een vierde en vijfde plek waren er op de 200 meter vrijeslag voor respectievelijk Heleen en Karin van Dijk. Heleen zwom hierbij maar liefst 6 seconden onder haar inschrijftijd.

Zaterdag startte Karin op de middellange afstand, de 400 vrij en viel hier met een vierde plaats net buiten de prijzen,  terwijl Heleen op de 100 vrij naar de tweede plaats sprintte en op de 100 meter rugcrawl vijfde werd.

Zondag stond voor Karin de langste afstand op het programma.  Door op de 800 meter vrijeslag 5 seconden onder haar inschrijftijd te zwemmen,  wist ze een derde plaats te behalen.  Daarnaast werd ze ook nog tweede op de 200 meter rugcrawl.  Zilver was er ook nog voor Heleen op de 50 meter vrijeslag, terwijl ze op de 100 meter wisselslag net een tiende tekort kwam voor een plaats het podium.

Beide dames trainen nu verder voor de Europese Kampioenschappen welke in 2016 in Londen worden gehouden.