Nieuws

Uw Zorg Telt opgericht
in samenwerking met Logeerhuis De Molenweide



IMG_6463.jpg

HUISELIJK - In samenwerking met Stephanie van Tongeren van Logeerhuis De Molenweide is in Veendam Uw Zorg Telt opgericht. De initiatiefnemer is Klaas Huisman, die erg persoonlijk gemotiveerd is. “Het is een fantastisch gevoel dat je mensen met een beperking kunt helpen”, verteld Huisman. Hij is op dit moment één van de directeuren van Uw Zorg Telt.

Het idee voor het oprichten van de nieuwe zorgonderneming kwam rechtstreeks voort vanuit persoonlijke ervaringen van Klaas Huisman vorig jaar. Bij hem was de diagnose kanker vastgesteld in een weinig voorkomende vorm. Eenmaal in het ziekenhuis had hij tijdens de behandeling een kamergenoot met een beperking. Stephanie van Tongeren (inmiddels ook één van de directeuren) was op bezoek bij deze patiënt. Van Tongeren heeft al jaren het Logeerhuis voor mensen met een beperking. Het had Huisman zeer geraakt, en uit onvrede over de zorg heeft hij samenwerking gezocht.

Gezamenlijk werden vele gesprekken gevoerd over wat er mis is in de zorg, en het onbegrip dat er is voor mensen met een beperking. Van Tongeren vertelde over het ongenoegen dat de ouders van haar cliënten over de zorg in het algemeen hebben, en specifiek over de dagbesteding waar hun kroost bij aangesloten is. Er heerst veel onbegrip onder de cliënten en ouders over verscheidene instanties, en over wet- en regelgeving in de zorg. Het gaf aanleiding tot het spontaan de handen ineenslaan, en ontstond het idee om zelf een dagbesteding op te zetten.

Na het succesvol doorlopen van Klaas zijn behandeling gingen ze aan de slag om de plannen gestalte te geven, resulterend tot de oprichting van Uw Zorg Telt. Uw Zorg Telt is gericht op het verlenen van zorg, met name in dagbesteding aan mensen met een beperking, waarin ook tegemoet gekomen wordt aan de wensen van de cliënten en hun ouders. Op dit moment wordt er gewerkt met drie vaste krachten en met vrijwilligers.

Tevens wordt aan uitbreiding gedacht naar dagactiviteiten in het centrum van Veendam. De wens daarbij is een geschikt winkelpand voor het realiseren van de plannen naar buiten toe. In de winkel kunnen de cliënten diverse spullen maken en verkopen. Te denken valt aan het bedrukken en verkopen van textiel en inpakwerkzaamheden. De activiteiten kunnen heel divers zijn, en altijd op maat naar de cliënten toegespitst. Zoals schilderen en andere creatieve activiteiten dat bij de cliënt past. Daarbij wordt begeleiding gegeven in het dagelijks leven (zoals bij het doen van boodschappen, wat op verzoek ook voor ouderen kan).

Uw Zorg Telt biedt naast een dagbesteding ook andere mogelijkheden voor zorg aan. Zo kan er in samenwerking met het bestaande Logeerhuis in een tijdelijk verblijf worden gelogeerd, samen met andere cliënten in een huiselijke sfeer. Ook in het weekend is dit mogelijk, met als doel dat cliënten zich zo snel mogelijk thuis gaan voelen. Het is een kleinschalige opvang met veel aandacht.

Activiteiten lopen uiteen van het gezamenlijk boodschappen doen tot het bakken van pannenkoeken, van spelen in de tuin (met trampoline en zwembad), tot het op vakantie gaan. Maar waar wel 24 uur per dag gediplomeerde mensen bij aanwezig zijn. Tevens wordt in samenwerking met een sportschool aan beweging gedacht. Onder begeleiding kunnen cliënten dan gaan sporten en ontspanning vinden. Ook ambulante zorg, waarbij cliënten in hun eigen omgeving/huis worden begeleid en verzorgd, behoort tot de mogelijkheden.

Voor inlichtingen: Tel. 06 19484632 of 06 19484631