Agenda

Politie Veendam geeft voorlichting over inbraakpreventie



Datum: 
zaterdag 31 januari 2015 10:00 tot 16:00

 

De politie geeft op zaterdag 31 januari 2015 samen met Kroon Technische Groothandel informatie over het voorkomen van woninginbraken in de gemeente Veendam.

Speciaal voor winkelend publiek
In het voormalige pand van de Free Record Shop in de Promenade in Veendam is van 10.00 – 16.00 uur een team van de politie aanwezig om het winkelend publiek bewust en alert te maken. Medewerkers van Kroon Technische Groothandel laten zien welke mogelijkheden er zijn om een woning van goed hang- en sluitwerk te voorzien. Ook kunnen inwoners zich deze dag aanmelden voor Burgernet.

Landelijke campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’
Een veilig huis en een veilig gevoel in de wijk. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is helaas niet altijd zo. Woninginbraken komen altijd en overal voor, het is een landelijk en regionaal probleem en ook Veendam ontkomt er niet aan.  Vorig jaar werd 77 keer ingebroken in een woning in de gemeente Veendam. Voor politie en gemeente een reden om de inwoners te waarschuwen en te vragen extra alert te zijn. De impact van inbraak, door een onbekende, in een woning is enorm.  Met de actie in Veendam wordt aangesloten bij de landelijke campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’.

Burgernet
Tijdens de voorlichtingsdag kunnen inwoners van de gemeente Veendam zich aanmelden voor Burgernet. Burgernet is een telefonisch netwerk van burgers dat kan worden ingezet bij heterdaad opsporingsacties van de politie, bijvoorbeeld bij vermissing, inbraak of gewapende overvallen. Deelnemers krijgen een bericht op hun mobiele telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Als ze de persoon of het voertuig zien dat voldoet aan het signalement, bellen ze direct met de meldkamer van de politie.  Op deze wijze hebben al vele geslaagde opsporingsacties plaatsgevonden.