Nieuws

Kunstenaars Lups en Robinson ecposeren in vanBeresteyn
Kleurrijke contrasten



20150124_Bernard_Robinson.jpg

EXPOSITIE - Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn wil (amateur)kunstenaars de gelegenheid bieden om hun kunst te laten zien. Van 30 januari tot 15 maart 2015 is er een nieuwe expositie in vanBeresteyn. Het is een dubbele expositie met in de beeldende kunstafdeling schilderijen en keramiek van Johanna Lups en in de foyer schilderijen en poëzie van Bernard Robinson. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum.

Beide kunstenaars zijn autodidact. Johanna Lups maakt voornamelijk abstract werk. Haar werk komt voort uit emoties, geborgenheid, intimiteit. De basis is liefde en warmte van uitdrukking. In het schilderen en werken met klei kan ze veel van haar gevoelens kwijt. Ze geniet er van dat haar handen iets vormen, wat in haar verbeelding leeft.

Het uitgangspunt van Bernard Robinson, geboren en opgegroeid in Engeland, heeft een volledig tegengestelde basis. Zijn werk ontstond naast, en was vaak verweven met zijn werk. Hij is begonnen met schilderen in Nederland, direct naar de natuur, maar hij schilderde ook in een café, op de kermis en koos voor scènes aan de vaart in Assen en Dieverbrug. In latere jaren schilderde hij in dezelfde stijl allerlei onderwerpen in Turkije, vooral in Istanbul. In een andere stijl maakt hij gebruik van een soort collage techniek om een complex onderwerp te verbeelden.

Door de verschillende benaderingen van de kunstenaars zijn het twee unieke exposities. De overeenkomst is, dat beide kunstenaars bijzonder kleurrijk schilderen.

Bovendien hebben ze een bredere interesse: Robinson schrijft ook gedichten, Lups maakt eveneens keramiek. Ook dit werk is te zien in de expositie.