Nieuws

Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima
brengt € 2951,60 op



20150124_Kinderkerstactie_01.JPG

OPBRENGT - De Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima is een groot succes geworden. De actie, een initiatief van kindercentrum Hoi Pippeloi, kinderwinkel Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam, heeft bijna 3.000 euro opgebracht.

In Kledingbank Maxima kunnen mensen met een laag inkomen tweemaal per jaar gratis kleding ophalen. In de gemeenten Menterwolde en Veendam leven bijna 3.000 mensen van een minimuminkomen (tot 110 procent van het bijstandsniveau).  Tot deze groep behoren ook veel kinderen. Voor deze kinderen hebben Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek de kinderkerstactie opgezet.

Eind vorig jaar hebben de drie organisaties zoveel mogelijk geld, kleding en boeken ingezameld. Op de kerstmarkt in Veendam konden ouders werkjes kopen die gemaakt waren door hun kinderen. Daarnaast werd er op deze markt geld opgehaald met kinderactiviteiten zoals eendjes vangen, sneeuw maken en koekjes versieren.

Geef een kinderboek
Naast kleding en geld werden er ook kinderboeken ingezameld. Onder de noemer ‘Geef een Kinderboek’ hebben veel mensen gehoor gegeven aan de oproep om kinderboeken te doneren. In totaal konden zesendertig dozen, met naar schatting 600 kinderboeken, worden overhandigd aan de Kledingbank.

Trots op het resultaat
Janneke Alders van Hoi Pippeloi is trots op het resultaat: “Wij wilden heel graag iets voor kinderen doen. Met deze actie is dat gelukt. Van kinderen voor kinderen. Dat was ons doel.”

Ook Marjan Jonker van Kledingbank Maxima is verguld met de actie: “Het is fantastisch dat zoveel mensen aan deze actie hebben meegewerkt. Hartverwarmend! We gaan hier heel veel kinderen blij mee maken.”

Van het geld wordt speelgoed gekocht die kinderen en ouders samen met de kinderboeken mee mogen nemen als ze de voorjaars- en zomerkleding komen uitzoeken in Kledingbank Maxima.