Nieuws

Basisschoolleerlingen scoren zoveel mogelijk boeken



BOEKEN - Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam gaan 1.086 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Nick van der Velden
De leerlingen worden gemotiveerd via onder meer videoboodschappen van FC Groningen-speler Nick van der Velden, die het gezicht is van Scoor een Boek! 2015. Ook persoonlijk voelt Nick zich betrokken bij het project: “Je kunt op meer manieren scoren dan alleen op het voetbalveld, dat bewijst dit project. Ik vind het leuk om de kinderen een duwtje in de rug te geven en het leesplezier met ze te mogen ervaren.”

Na tien weken lezen, sluiten de kinderen het project sportief af op zeven locaties in de provincie.

5.035 leerlingen
Scoor een Boek! is in 2012 gestart in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Binnen drie jaar tijd is het aantal kinderen dat meedoet vertienvoudigd. Dit schooljaar start het project in 22 Groningse gemeenten. In totaal beleven 5.035 leerlingen uit 234 groepen in de eerste week van februari de ‘aftrap’ van Scoor een Boek!