Nieuws

Een diploma en nu? Winkler Prins denkt mee
in het traject na de middelbare school



WP.png

WINKLER PRINS - Op 27 januari organiseert Winkler Prins een voorlichtingsavond voor leerlingen uit havo 5 en vwo 6, die na het behalen van hun diploma overstappen naar een nieuwe opleiding, wat de nodige vragen oproept.

Vragen
Hoe moet ik straks mijn studie aanpakken? Hoe zit het met de prestatiebeurs? Hoe hoog zijn de studiekosten per maand? Kom ik met mijn geld rond? Waar moet ik op letten als ik op kamers ga wonen? Vragen over onderwerpen waar de leerlingen van havo 5 en vwo 6 binnenkort mee te maken krijgen. En niet alleen zij, maar ook hun ouders en verzorgers willen graag wegwijs worden gemaakt, vooral als dit voor de eerste keer is dat er een kind het huis uit gaat om te studeren.

Voorlichtingsavond
Om meer duidelijkheid te krijgen, organiseren de decanen van het vwo en havo van Winkler Prins Veendam voor hun leerlingen en ouders/verzorgers op 27 januari van 19.30 - 21.30 uur een voorlichtingsavond aan de J.G. Pinksterstraat 26. Verschillende instanties zijn aanwezig om de aankomende studenten en hun ouders/verzorgers wegwijs te maken.
De Dienst Uitvoering Onderwijs geeft uitleg over de studiefinanciering en prestatiebeurs. De Volkskredietbank Appingedam tipt de leerlingen over hoe ze rond kunnen komen met een beperkt budget. Voorlichters van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen geven informatie over studeren in het universitair en hoger onderwijs, leggen uit welke studievaardigheden voor de aankomende studenten belangrijk zijn, waar ze vooral op moeten letten en wat de valkuilen zijn. De Rechtswinkel Groningen, afdeling huurrecht geeft informatie over huurcontracten en andere nuttige informatie voor als je op kamers gaat wonen.

De decanen verwachten dat na deze informatieve avond veel vragen beantwoord zullen zijn!