Veendammer judoka's pakken prijzen op Dutch Open

20150112_Judo_01.JPG

JUDO - Afgelopen weekend kwamen een aantal wedstrijdjudoka's van Judoschool Veendam in actie op het Dutch Open Espoir toernooi.

Het grootste en sterkst bezette judotoernooi in Nederland was met maar liefst 1900 deelnemers uit buiten- en binnenland weer erg sterk bezet. De Veendammers kwamen erg goed voor de dag en wisten 3 medailles te behalen.

In de klasse -57 kilogram won Zoé Klunder met prima judo haar voorronden. Met een erg fraai punt won zij overtuigend haar halve finale. In de finale stond zij wederom sterk te judoën maar wist zij deze wedstrijd net niet te winnen en won het zilver.

Brons was er voor Thom Hensens en Sarah Hector. Thom wist in de klasse -55 kilogram door te dringen tot de kwartfinale, hierin werd verloren. In de herkansingen won hij vervolgens al zijn wedstrijden wat hij bracht bij de wedstrijd om de 3e plaats. Hierin scoorde hij met een verwurging een vol punt en pakte het brons.

Ook Sarah Hector plaatste zich voor de kwartfinale en verloor deze. In de herkansingen scoorde zij tweemaal een vol punt. In de strijd om de derde plaats wist zij haar Duitse tegenstandster met een fraaie beenworp met een vol punt te verslaan.

De overige deelnemers deden het goed maar kwamen niet op het podium. Annelie Bultena wist nog wel een keurige 7e plaats te noteren.