Bareveld - Gieterveen stond bol van passie en strijd

Tekst Jacob Kuipers
Foto's Hendrik Jonker

VOETBAL - Het 'sprookje' was voorafgaand de wedstrijd Bareveld-Gieterveen zo mooi. Bij winst kon Bareveld een periode titel pakken maar dan bij puntverlies van BNC. Maar BNC haar wedstrijd werd afgelast. Maar met nog een paar seconden te gaan leidde de thuisclub met 2-1. Menig supporter van Bareveld liep al met de 'loftrompet' te zwaaien. Maar in het 'zicht van de haven' ging het faillikant mis in de verdedigings gordel van de thuisclub. En het 'goudhaantje' was Van der Veen. Uit een kluwen van spelers was het de Gietervener, die een paar Barevelders aftroefde middels een kopbal en de stand op 2-2 bracht. Door dit puntverlies staat Bareveld nog wel op de eerste plaats in de vijfde klasse, maar er zijn een aantal achtervolgers, die qua afstand op een 'steenworp' staan en die de elite-elf van trainer Dirk Zuur bijna in de 'broekspijpen' bijten.

In de eerste minuten leek het zo mooi voor de 'volgelingen' van oefenmeester Zuur van Bareveld. De zwartwitten hadden een 'vliegende start' en na zes minuten was het al raak. Bareveld-speler Grieto Korthuis, tikt uit een hoekschop van Van der Veen bij de eerste paal binnen: 1-0. Later in de wedstrijd moest deze zeer handige speler het 'strijdtoneel' verlaten toen een Gieterveense 'houten klaas' hem het verder spelen belette, middels een zware overtreding. De toon was gezet bij Bareveld maar de grensbewoners moesten wel attent blijven om verder geen averij op te lopen. Een snelle rusch van 'spielmacher' Schipper zorgde er voor dat maatje Van Maanen in kansrijke positie werd gebracht.

Maar hij schoot de bal en een goede positie over het doel. Ondanks dat de grensbewoners de bovenliggende partij waren kreeg Gieterveen ook een aantal kansen. Vooral Bakker kreeg een grote mogelijkheid om naast Bareveld te komen. Bij het zien van de Bareveld-doelman Nick Veld werd hij blijkbaar even van zijn á propos gebracht en het leer  hoog over de lat knalde. In de 35ste minuut was het 'einde verhaal' voor Bareveld-speler Korthuis. De talentvolle aanvaller bleek te veel last te hebben van de blessure die hij eerder in de wedstrijd opliep. En werd vervangen door Van Dijken. Na rust zette Bareveld nog een 'tandje' er bij en ging op een stormachtige manier richting doelman Van Dijken van Gieterveen.

In de 60ste minuut kwam Gieterveen op gelijke hoogte met Bareveld. Gieterveen-speler Weerts werd gevloerd en Meering schoot de toegekende vrije trap in het vijandelijk doel: 1-1. Op dat moment was Gieterveen de betere ploeg. En deze fase kon Bareveld geen 'vuist' maken want de gasten persten alles uit hun pezige lijven om het de thuisclub moeilijk te maken. Maar de wedstrijd kantelde snel in het voordeel van Bareveld. Bareveld-speler Kroder wurgde zich door de vijandelijke linie's en scoorde 2-1 voor zijn ploeg. Vervolgens haalde Gieterveen 'alles uit de kast' om op gelijke hoogte met Bareveld te komen. Maar Bareveld-speler De Jong had de 3-1 op zijn voet, maar hij kon de 'trekker' wel overhalen maar het leder belandde niet tussen de palen.

Gieterveen gooide in de slotfase van deze spannende wedstrijd alles in de strijd. Van goed voetbal was toen geen sprake meer. Het was meer 'de dood of de gladiolen'. Maar in de slotseconden was het de Gietervener Van der Veen die in een kluwen van spelers de bal binnen knikte: 2-2. En dat werd ook de eindstand.

Aanstaande zondag gaat Bareveld de 'degens' met THOS 'kruisen' en probeert dan om de eerste periodetitel binnen te halen. En de plaats van handeling is de thuishaven van Bareveld.