Nieuws

Maatregelen tegen ordeverstoring centrum Veendam



VEENDAM - Naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen vrijdagnacht in het centrum van Veendam heeft de gemeente Veendam besloten een verblijfsontzegging uit te reiken aan personen die in het uitgaansgebied voor overlast zorgen of zich provocerend opstellen.

Gemeente, politie en de ondernemer van uitgaanscentrum Jinx hebben hierover afspraken gemaakt tijdens een gesprek waarin ook is teruggeblikt op de gebeurtenissen van vrijdag 21 november 2014. De gezamenlijke indruk is dat dit soort feesten door een kleine groep jeugd uit de regio wordt aangegrepen om de politie te provoceren en wellicht rellen uit te lokken. Tussen politie, gemeente en ondernemer worden in de voorbereiding afspraken gemaakt over de aanpak bij dit soort ‘aanwassende ordeverstoringen’. 

Zo krijgen mensen die in de loop van de avond dergelijk provocerend gedrag vertonen voortaan een verblijfsontzegging namens de burgemeester uitgereikt. Daardoor mogen ze zich gedurende de rest van de avond en nacht niet meer in een bepaald deel van het centrum van Veendam vertonen. Doen ze dat toch dan begaan ze een strafbaar feit en kunnen ze voor langere tijd worden vastgezet.

De verblijfsontzeggingen worden op de persoon uitgereikt, waarmee ook een duidelijk beeld ontstaat van de raddraaiers. Zij kunnen bovendien ook andere maatregelen tegemoet zien, zoals een toegangsverbod voor de lokale horeca. Hiermee kan de rust in het centrum van Veendam weer snel worden teruggebracht.