Wedstrijdverslag dames V en Z Veendam - WMC

ZAALVOETBAL - Vrijdag 14 november stond de wedstrijd V en Z Veendam dames 1 tegen WMC dames 2 op het programma. In de praktijk bleek het gewoon WMC dames 1 te zijn dus we zullen deze club blijkbaar 4 keer tegenkomen i.p.v. 2 keer.

Bij V en Z waren een paar dames verhinderd. Zo moest Jannie Dekker verstek laten gaan omdat ze met de boot vertrokken was, Nicole Delies moest zich bezig houden met een tweetal peuters en Anouk Huft en Selma Hut waren niet jarig, maar wel allebei verhinderd om te kunnen spelen.

Deze wedstrijd waren Agnes Meulenbelt, Helen Koch, Nienke Ketelaar, Andrea van Oost, Sandra Visscher, Marijke Bats en Hanneke Mensink aanwezig.

Met de kennis van de eerste wedstrijd tegen WMC hadden we ons voorgenomen om niet als jonge honden van start te gaan. Want de gemiddelde leeftijd wordt dan wel iets naar beneden gehaald door Nienke Ketelaar als twintiger, maar deze good oldies moeten toch rustig starten. Ondanks dat WMC gelijk onder druk werd gezet konden de dames van V en Z geen afstand nemen. En zoals de oude voetbalwet geldt: als je zelf niet de kansen afmaakt dan scoort uit een van de spaarzame tegenstoten de tegenstander wel. En in dit geval nam WMC verrassend de leiding, 0-1. Halverwege de eerste helft scoorde Agnes Meulenbelt met een afstandspegel de verdiende gelijkmaker 1-1. Aangezien de temperatuur lekker opliep in de zaal door het hoge tempo én door een kapotte kachel scoorde Helen Koch nog vlak voor rust na een mooie aanval de 2-1.

Door in de rust even wat afspraken door te nemen, begonnen we met goede moed aan de tweede helft. WMC had in de eerste helft al flink wat energie gestoken in het verdedigen van de aanvallen van V en Z. Hierdoor raakte daar de batterij wat leger en kreeg V en Z meer 100% kansen. Deze betekenden in de tweede helft wel een doelpunt. Zo was een individuele actie van Agnes Meulenbelt goed voor de 3-1. Vlak na de 3-1 stond Hanneke Mensink aan het einde van een mooie uitgespeelde aanval van V en Z en scoorde de 4-1. Ook Nienke Ketelaar maakte op mooie wijze de 5-1 en ook de 6-1 kwam van de voet van haar. WMC liet zich af en toe voor het doel van Andrea van Oost zien, maar die vond 1 tegendoelpunt genoeg en hield haar doel met snelle reacties verder schoon. In het laatste deel van de wedstrijd ging het snel en scoorde Helen Koch uit een vrije trap de 7-1 en vlak daarna de 8-1. De 9-1 kwam van de voet van Hanneke Mensink en 10-1 was een mooi afstandsschot van Nienke Ketelaar. Het laatste woord was aan Agnes Meulenbelt die de 11-1 binnenschoot. Een mooie overwinning van V en Z dames 1 en op naar de volgende wedstrijd in Winsum!