Doelpuntenshow bij VAKO – Wildervank (zon)

20141111_Wildervank_IMG_0313[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Zowel VAKO als Wildervank (zon) hebben zondagmiddag in Vries aan klantenbinding gedaan. Er vielen in 90 minuten, 9 doelpunten. Maar het was VAKO die áls een 'raket' uit de startblokken kwam en na 45 minuten stonden de mannen uit Vries met 2-0 voor. Niemand van de Wildervank aanhang gaf er nog een cent voor dat het allemaal goed zou komen. Maar na de thee kwamen de roodhemden uit Wildervank herboren uit de kleedkamers. En in notime-time stond er een stand van 2-2 op de borden. 'Nog was de koek' niet op voor Wildervank. Ze liepen uit naar 2-5. En de aangeslagen ploeg uit Vries kwam nog eventjes in de buurt door 3-5 op de borden te brengen. En in de allerlaatste minuut werd het nog 3-6 voor de 'paradepaardjes' uit Wildervank. Een ware doelpuntenshow dus in Vries.

Dat was globaal dus een resume wat er allemaal gebeurde op de groene ákkers' in het Drentse plaatsje. Maar nu even naar de ácteurs' van deze middag. Na amper twee minuten werden de toeschouwers al verwend. VAKO-speler Marcel Kuiper liet na twee minuten de 1-0 voorsprong voor zijn ploeg noteren. Met een goed gericht schot liet hij doelman Bakker van Wildervank  'vissen'. Waarschijnlijk keek Bakker in de felle zon, want hij was op dat moment het 'spoor' even bijster. Wildervanker Peter Mans anticipeerde goed op een vloeiende aanval en kreeg zowaar een goede kopkans om te scoren. Maar het leer ging net naast het 'heiligdom' van VAKO-goaly  Pascal Souhuwat.

Er was na deze tegengoal veel balverlies bij Wildervank. En de Drenten gingen hier goed mee om. Er volgde een steekpass van een VAKO-speler en Leander Meijering scoorde koelbloedig en bracht zijn team op een 2-0 voorsprong. Wildervank werd even wakker geschud door de weg sprintende Meijering. Zowel de Wildervankers Roland van der Velde als Peter Mans deden nog iets terug, maar het was niet genoeg om de ploeg uit Vries angst in te jagen. Wildervank bakte er in deze periode weinig van en ze konden de voorwaartsen maar moeilijk vinden.

Bijna werd het nog 3-0 voor VAKO. Het was Marcel Kuiper die in een razende tempo net naast het vijandelijk doel schoot. Het was in deze beroerde periode dat Wildervanker-Thomas Meenken in een goede positie hoog over schoot. En met een 2-0 achterstand ging Wildervank de rust in. De ploeg van trainer Veldhuis kwam herboren terug voor de tweede part. Na 48 minuten was het Ronald van de Velde die 2-1 scoorde. In tien minuten later werd Van der Velde gestuit en de vrije trap werd door 'spielmacher' Alfred Tuntelder genomen. En als hij vrije trappen neemt dan is de doelman in vele gevallen kansloos. Zo ook doelman Souhuwat van VAKO. Hij grabbelde dus tevergeefs naar het leer: 2-2.

Wildervank had de 'smaak' te pakken en in de 70ste minuut was het weer raak. Een breedopgezette aanval werd door Van der Velde afgestraft: 2-3. En weer was Tuntelder de 'architect' van de aanval. Drie minuten later was het weer Mans die 2-4 op het scorebord bracht, door koppend te scoren. Op dat moment legde Wildervank goed combinatie spel op de mat. Een een-tweejte was het gevolg tussen de Wildervankers Peter Mans en Vincent van Marle. En Van Marle zijn schot had een goal moeten wezen maar hij richte een paar meter te hoog. Maar in de 73ste minuut werd het toch 2-4. Door een kopbal van Wildervanker Peter Mans.

Marcel Gelderloos schoot zijn ploeg daarna nog naar 2-5 en VAKO-speler Kars Wagt deed nog wat terug en bracht 3-5 op het bord. Nog was 'de koek' niet op bij Wildervank. Invaller Yannick van der Wal deed ook mee in de doelpuntenshow en scoorde de zesde treffer. Uit een hoekschop nam hij het 'projectiel' en één keer op de slof en het leer plofte in de touwen. Eindstand dus 3-6 voor Wildervank. En dat was het slotaccoord voor deze schitterende voetbalmiddag. En al feestend gingen we de bus in en dat duurde tot en met Wildervank.

Na de wedstrijd sprak ik even met  oefenmeester Jaap Veldhuis en hij zag op een gegeven moment  'de bui al hangen', op een goede afloop. “Ik heb in de rust een middenvelder eruit gehaald en Roland van der Velde wat korter achter de spits laten spelen. En middenvelder Vincent van Marle moest verder naar voren spelen. Dat was het belangrijkste dat er een stapje bij kwam. En dat gebeurde ook”. Heb jij een verklaring dat je ploeg zo zwak begonnen is aan de wedstrijd. “Nee, vorige week was dat ook zo. We hebben nu ook gezegd, pak dat nu direct op. Maar dat gebeurde niet. Daar moeten we het wel over hebben want het gaat een keer fout”.