Wildervank (zat) kon trekker niet overhalen tegen NKVV

20141027_Voetbal_Wildervank_IMG_0240[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank (zat) is er op eigen veld niet in geslaagd om NKVV 'beentje te lichten'. De 'discipelen' van oefenenmeester Pieter Nuus verloren in een spannende wedstrijd met 2-1 van de ploeg uit Dalerpeel. Door deze nederlaag staat Wildervank op de zesde plaats in de vijfde klasse. Het was een redelijke partij voetbal. Maar het hooggeëerd publiek kon genieten van de vechtlust die beide ploegen neerlegden op het groene 'tapijt' van Wildervank. Qwa kansen was Wildervank in de meerderheid maar kon de 'trekker' maar één keer overhalen en de gasten deden dat twee keer.

Wildervank had een goede start. Al na een kwartier was het Wildervanker Frank Looijenga, die een grote kans kreeg maar hij miste jammerlijk. Maar dit voorval was uitstel van executie want na een kwartier deed Martijn Beekman het beter. Middels een vrije trap schoot hij zijn ploeg na een 1-0 voorsprong. Beide ploegen trakteerden de toeschouwers in de beginfase al op een spannende wedstrijd wat in het verloop van de partij zo bleef.

20141027_Voetbal_Wildervank_IMG_0239[1].JPG

Toch moest de thuisclub uitkijken om niet verrast te worden door gevaarlijke tegenstoten van de bezoekers. Maar daar dachten de roodhemden niet aan en kregen drie hoekschoppen op rij maar zonder dat de ploeg van Nuus 'garen kon spinnen' door deze aanvallende impulsen. De partij kenmerkte zich op dat moment door veel balverlies maar beide ploegen anticipeerden hier goed op. De toeschouwers kregen geen goede wedstrijd te zien maar, maar de strijdlust vergoedde veel. En zo ging de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong voor Wildervank.

Na rust kwam Wildervank goed uit de startblokken. Het 'regende' kansen voor de bespelers van de Woortmanslaan. Bé Perdok kreeg een paar goede mogelijkheden om de voorsprong voor zijn ploeg te vergroten. Ook Bart Folkers deelde in de malaise, hij wachte te lang en de kans ging verloren. En Robert Swama en Michel Kamping vielen ook in de prijzen van de gemiste kansen. Wildervank had dus al lang op een 2-0 voorsprong moeten staan. Ja, en als je zelf niet scoort dan vallen ze aan de andere kant.

In de 65ste minuut was het Marijn Werksma die van de scheidsrechter een gele prent kreeg omdat hij een aanvaller van de gasten onderuit haalde, net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van een NKVV'er mondde uit in een goal: 1-1. En in de laatste minuten ging het weer mis voor Wildervank. NKVVér Patrick Biesbrouck begon aan een solo en knalde de bal hoog in de touwen: 1-2. Een onnodige nederlaag was het gevolg.