Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam
Kraker in 2 A gewonnen door Vireau Bloemen

ZAALVOETBAL - In 2A werd de kraker Optie 1- Vireau Bloemen met 2-4 gewonnen door Vireau Bloemen. De spanning was af te lezen van beide teams. Na vier minuten scoorde Vlap 0-1 en twee later maakte Reenders 0-2 en deze goal was van hoog niveau, want uit de intrap dieover 25 meter ging nam Reenders de bal in een keer op zijn schoen en scoorde een prachtige goal, maar volgens de coah Bert Huizinga kwam dat door de nieuwe veters die hij had gekregen van hem. Niemeijer scoorde uit een onterechte strafschop volgens Optie 1 0-3 en Wiechertjes maakte het nog erger door 0-4 te maken. R. Dijk kreg nog geel voor aanmerkingen op de leiding en nog voor de rust maakte Weinans 1-4 en even daarna 2-4 door Ottema. De tweede helft ging gelijk op en eigenlijk was een gelijkspel wel terecht geweest. Vrijdag verloor Optie 1 opnieuw, nu van VFL Brouk met 4-5. Andere uitslag in deze klasse was Dofine- SCA Hygiene 12-0 met vijf doelpunten van Menting. In 2B won koploper Osman Gazi met 2-7 van Fc.Titanium en Bareveld liet v. Ringh met lege handen achter, uitlag 8-6 en Beste Hypotheek won met 9-3 van Afterbeat. Smurfit/Kappa – Calker/Heikens werd 3-1.

In de hoofdklasse wonnen beide koplopers hun wedstrijd. Glasgarage/v.Ringh won met 3-5 van Beautysalon Jannie en TTK/Karma won met 3-7 van O.G. Team in een vervelende wedstrijd. O.G.Team was het vaak niet eens met de Scheidsrechter wat resulteerde een aantal gele kaarten, waarvan Rustebiel twee keer geel en dus rood. Brouk ZVV Ron Haans werd 3-9 en zo blijft Ron Haans in het spoor van de beide koplopers. Futsal Tobrands won in de overgangsklasse met 10-5 van Autobedrijf Smid en is in verlies punten de koploper. Sportplein won met 11-1 van Grandcafe Rembrandt dat een hele slecht wedstrijd speelde, voor Sportplein scoorde Kroon vijf keer. Sandra’s Hairstudio won van Rainbow Events met 4-2 en blijft derde en Rainbow Events blijft laatste. De verrassing in de eerste klasse was de nederlaag van SWO Veendam tegen Kruit en Kramer. Het werd 2-4 in het voordeel van Kruit en Kramer dat de laatste plaats nu heeft verlaten.

Vier wedstrijden werden er gespeeld in de derde klasse en NVL blijft koploper door te winnen van Team 49 ers met 5-3 en DWS/Drukkerij v.d.Kooi won met 2-6 van GHV/Axinte en volgt op twee punten van NVL. V.d. Wiel won met 2-7 van Via Ons en in een spannende strijd won Glasgarage/v.Ringh 3 met moeite van Avebe.

De dames van V&Z Optimal Coffee/Kok-Dekker Hoveniers wonnen nu ook weer van een mede koploper. Tegen SV De  Heracliden werd na een moeilijk begin toch nog vrij gemakkelijk gewonnen. De dames staan bovenaan en gaan voor het kampioenschap. Tot nu toe werden alle teams die meestrijden voor een plek bovenin verslagen en op 14 -11 2014 word er weer thuis gespeeld tegen WMC 2 en de wedstrijd begint om 20:45. Het zou leuk zijn dat er meer mensen kwamen kijken en dan vooral spelers van onze eigen competitie, want dan kunnen die ook eens zien dat je zonder commentaar leuk zaalvoetbal kunt spelen.