Nieuws

Staalwol, Happy Halloween en De Omdenkers
Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum



StaalWol
StaalWol is in 2010 opgericht door Gerry Wolthof en Alex Staal. Ze speelden samen al in een aantal bands. Het idee iets met z'n tweeën te gaan doen is ontstaan, nadat zij af en toe na afloop van een repetitie van deze bands nog even wat doorspeelden en experimenteerden. Dit beviel hen zo goed dat ze na betrekkelijk korte tijd besloten hier serieus mee door te gaan. Mede, nadat bleek dat hun muzikale voorkeur en smaak vele raakvlakken had.

Gerry Wolthof is de leadzanger en speelt gitaar. Hij is sinds 1979 actief in de muziek. Hij heeft een solocarrière, waarin hij te bewonderen is met zijn vocale talenten, ondersteund met enkel gitaarbegeleiding, incidenteel aangevuld met een mondharmonica. Op deze wijze brengt hij zowel bestaande als eigen nummers.

Alex Staal begeleidt op piano, accordeon, slagwerk, toetsen en basgitaar en zingt een tweede stem. Als zesjarig jongetje werd hij besmet door zijn oudere broer met het "Genesis-virus" een bijzondere interesse in de progressieve rock, waarvan hij nooit is genezen.

StaalWol brengt repertoire uit de jaren '60 en '70, aangevuld met eigen werk.

Zondag 26 oktober 2014
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree € 7,50 inclusief één consumptie

Happy Halloween disco party voor kids in Wildervank
De Activiteiten Vereniging Wildervank organiseert een Happy Halloween disco party. Kinderen tot 12 jaar zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. Er wordt toezicht gehouden door volwassenen. De kinderen kunnen prijzen winnen voor het leukste kostuum. Naast het dansen en springen op de muziek kunnen ze ook even bijkomen met het inkleuren van een horror-kleurplaat. Ook hier zijn prijsjes mee te winnen. Leden van de vereniging hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 2,-

Vrijdag 31 oktober 2014
Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur
Entrée voor leden gratis, niet leden € 2,--

De Omdenkers door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting
Een muzikale theatervoorstelling met humor. Over spookburgers met een stoutmoedig plan.
De Omdenkers is gemaakt en wordt gespeeld door mensen levend in armoede, en voormalig dak- en thuislozen. In samenwerking met professionele theatermakers, vormgevers en muziekcoaches. Na een reeks uitvoerige gesprekken met hulpverleners, hebben zij een theatrale bewerking gemaakt van een bijzondere werkelijkheid: spookburgers. Mensen die bij geen enkele gemeente zijn ingeschreven en daardoor geen rechten hebben. Ze leven, ademen, vechten voor hun bestaan en hebben lief, maar op papier bestaan ze niet. Ze zijn illegaal. Nederlanders en toch illegaal? Het komt vaker voor dan gedacht.

Roos, een van de figuren uit De Omdenkers, is spookburger. Net als Lisa en haar man Karel, en Agnes, Michael, Leon, Alphons… Door te veel ongeluk getroffen, is hun leven op dood spoor belandt. Ze wonen illegaal op een camping. Dat kan zo niet duren. Ze moeten hun verhaal kwijt. Maar waar, bij wie? Op radio of TV? In de krant? Bij de wethouder? De pastoor? Ze hebben een stoutmoedig plan en betreden het enige podium dat voor hen open staat: het toneel. Want "Als wij ons verhaal kunnen vertellen, kunnen wij de wereld een duwtje geven. En als wij de wereld een duwtje kunnen geven, kijken de mensen in het dorp misschien eindelijk op".

De Omdenkers is een voorstelling die aanzet tot het overdenken van het samen leven.

Dinsdag 4 november 2014
Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Toegang gratis

Programma (onder voorbehoud):

Zaterdag 25 oktober
Las Ninas y Compadres

Zondag 26 oktober
StaalWol

Vrijdag 31 oktober
Halloween voor kinderen

Dinsdag 4 november
Theatervoorstelling “Omdenkers”

Zaterdag 22 november
Intocht Sinterklaas

Vr./Za. 12/13 december
Kerstmarkt

Zondag 14 december
Kerstconcert diverse koren o.l.v. Kiny Eiten, waaronder Vrouwen van Nu Wildervank

Zaterdag 20 december

Optreden Voorwaarts en Veendammer Mannenkoor

Zondag 4 januari
Nieuwjaarsconcert Veenkoloniaal Symfonie Orkest

Zie ook www.stichting-wildervanck.nl