Agenda

Muziekprogramma De Andersons over de Moord op Olof Palme
in theater vanBeresteyn



Datum: 
zondag 26 oktober 2014 15:00

 

20141016_VanB_okt_26_andersons_niuew.jpg

MUZIEK - Op zondagmiddag 26 oktober vindt een uniek concert plaats in vanBeresteyn. Het Zweeds-Nederlandse gezelschap De Andersons geven dan een try-out van hun voorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’. De moord op de Zweedse premier Olof Palme is ondanks de gigantische impact op Zweden en de rest van de wereld nog niet opgelost. Wel zijn er maar liefst honderddertig mensen geweest die de moord uit zichzelf hebben bekend. In deze voorstelling verhoort Olof Palme postuum een aantal van deze verdachten, waaronder politieke tegenstanders, Zuid Afrikaanse geheimagenten, een alcoholist en zijn eigen echtgenote. De scenes kruisen met opzwepende en poëtische liedjes.
De voorstelling begint om 15.00 uur.

Dit programma  kwam tot stand door een gezamenlijke liefde voor Zweden van de Andersons en schrijver,  cabaretier (Op Sterk Water) en televisiepresentator  Arjen Lubach en hun ervaring met muzikale, spannende en komische verhalen.

Kaarten zijn online te koop via de website www.vanberesteyn.nl en verkrijgbaar bij de theaterkassa, geopend op werkdagen van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling

Ter gelegenheid van deze voorstelling is in de bibliotheek in vanBeresteyn een informatiestand ingericht over het thema Zeden en Olof Palme.