Nieuws

Nostalgische landbouwdagen bij de familie Stevens
groot succes



LANDBOUW - Onze fotograaf ging afgelopen weekend langs bij de boerderij van de familie Stevens in Wildervank, waar tijdens de nostalgische landbouwdagen tal van pronkstukken uit een grijs verleden te bewonderen waren. Gerestaureerde oude machines omkleed met talrijke verhalen van de eigenaren en voor de vrolijke noot zorgde het reizende monumentale draaiorgel Zwarte Dorus.

De 14 jarige Henri Stevens was de gastheer tijdens de Landbouwdagen. Meer dan 60 oude tractor oldtimers stonden strak in het gelid. Ze waren aangebracht door collega boeren uit Wildervank en wijde omgeving zoals Veendam, Eexterveenschekanaal en Slochteren. De meeste zijn, net als de oldtimers, inmiddels op pensioen. Ook de paardentram stond er mooi te wezen. Een nostalgische grote Amerikaanse truck was prominent aanwezig. Een oude T-Ford vrachtwagentje moet er weer piekfijn uit gaan zien, vader Stevens wil deze gaan restaureren.

Henri heeft samen met zijn vroegere juf Wilma van OBS De Sleutel de Landboudagen met de markt in allerlei streekproducten georganiseerd. Dat kent nog een voorgeschiedenis. Henri kan erg goed met zijn juf opschieten. Tijdens een fietsspeurtocht van groep 5 moest een persoon met heel grote handen worden geraden. Henri dacht dat ze van een meester moesten zijn, maar het waren haar eigen handen. Henri zei dat ze dan wel mee kon helpen met het aardappel rooien. Zo kwam het dat Henri samen met juf Wilma een paar rijtjes aardappels aan het rooien is geweest. En dat drie jaar achter elkaar aan. Samen hadden ze ook de aardappelen gepoot. Zelfgemaakte patat ervan smaakte hun extra lekker. Op de Landbouwdagen met de oltimershow reed juf Wilma in nostalgische kledij verkleed op een oude omafiets als boerin rond.

Vorig jaar was juf Wilma tijdens de open monumentendag in Nieuwe Pekela op een schip ook nostalgisch gekleed aanwezig. Samen met zijn opa was ook Henri daar geweest. Een paar dagen later had Henri de stoute schoenen aangetrokken en had aan juf Wilma gevraagd of ook een oldtimershow van oude tractoren met een boerenmarkt met de Open Monumentendag & Culturele Uitdag gecombineerd kon worden. Mede door juf Wilma en een grote groep vrijwilligers zijn de Landbouwdagen bij Stevens een succes geworden. De bus van het Nationaal Busmuseum bracht tweemaal bezoekers naar het gezellige gebeuren. Gastheer Henri was natuurlijk beretrots op het resultaat.


Voor meer foto's, zie fotoalbum