RTV Parkstad

Start 17e seizoen van Blueprint Live optreden Amanda Rheaume en Iris Rijnsewijn



RADIO - Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start en zijn ook de eerste live sessies van het nieuwe seizoen gepland. De eerste namen van de live sessies zijn bekend en presentator Thomas Kaldijk verheugt zich op de geweldige artiesten die tot nu toe geboekt zijn. Opnieuw is de foyer van theater vanBeresteyn de vaste uitzendlocatie. Tot nu toe zijn de volgende namen bekend:

12 september: Amanda Rheaume Trio (Canada) en Iris Rijnsewijn (Wirdum)
3 oktober: Ted Russel Kamp (Los Angeles) en Bright Blue Gorilla (Los Angeles)

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.
Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur.
Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Amanda Rheaume
Het vorig seizoen was Amanda Rheaume ook reeds te gast in Blueprint en verraste destijds met een prachtig en energiek optreden. Op deze toer wordt ze begeleid door 2 muzikanten, waarvan bassist Marie-Josée Dandeneau van de band Oh My Darling de bekendste is. Gitarist Fraser Holmes maakt het trio compleet. Amanda Rheaume is een singersongwriter uit Ottawa die met 15 jaar liedjes begon te schrijven. Inspiratiebronnen waren o.a. Ani Difranco en Alanis Morissette. Op haar 16e werd ze door Sarah MacLachlan en The Indigo Girls op het podium uitgenodigd voor een gastoptreden en vanaf dat moment bekeerde ze zich volledig tot de muziek. In 2011 verscheen haar debuut cd Light Of Another Day met een mix van roots, pop, americana. Verder staat Amanda bekend om haar goede doelen acties zoals Babe For Breasts. Tevens trad ze drie keer op voor de Canadese militairen in Afghanistan. Hier alvast een muzikale impressie:
https://www.youtube.com/watch?v=PwnQB7MufQ8&feature=youtu.be&list=UUmock...
http://www.amandarheaume.com/

Iris Rijnsewijn
Iris Rijnsewijn is een 18 jarige singersongwriter uit Wirdum die in juni de talentenjacht van RTV-Noord won. Iris behaalde met het door haar zelf geschreven nummer "Perfect We" 52% van de stemmen. Iris speelde al op gerenommeerde podia zoals de Amer en het zal niet lang meer duren dat ze ook landelijk doorbreekt.
http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=135120