Nieuws

Woensdagavond na 21.45 uur minder tv-zenders beschikbaar bij Kabelnet Veendam wegens onderhoudskv_00.jpg

SKV - In verband met geplande onderhoudswerkzaamheden door KPN aan een glasvezelverbinding in Friesland kunnen abonnees van Stichting Kabelnet Veendam woensdagavond 22 oktober tijdelijk hinder ondervinden met tv, radio, internet en telefonie. De werkzaamheden vinden plaats tussen 21.45 uur ’s avonds en 6.45 uur ’s morgens.

De KPN-lijn tussen Amsterdam en Veendam is een van de belangrijkste verbindingen van Stichting Kabelnet Veendam. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in Friesland. De glasvezellijn wordt gebruikt voor de aanvoer van digitale tv- en radiosignalen en internet.

Voor meer informatie zie de website: kabelnetveendam.nl

Nieuws

Clowneske herfstritten bij de S.T.A.R.IMG_3177.JPG

Door Jans Meijer

TREIN - Zondag was het Oktobermaand Kindermaand bij de S.T.A.R. Tijdens de herfstritten konden kinderen hun lol niet op want in de trein reden twee clowns mee en dat zorgde voor de nodige pret.

IMG_3290.JPG

In Stadskanaal mochten de kinderen een ballon oplaten maar door de harde wind belandden veel ballonnen in de bomen. De clowns troostten de kinderen door met z’n allen op het perron een dansje te doen

Fotoalbum: 
Actual Weather

di 21 okt 2014 04:06

Nieuws

November Movember - Kapper Marcel komt in actie20141020_Marcel_Veen_01.JPG

ACTIE - De Movember Foundation is een wereldwijd toonaangevende organisatie die zich inzet de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven. Dit doen zij door mannen uit te dagen een maand lang hun snor te laten staan tijdens Movember (de maand die voorheen bekend stond als november) om gesprekken uit te lokken over en fondsen te werven voor prostaat- en teelbalkanker. Mo Bros schrijven zich in om 30 dagen hun snor te laten staan en Mo Sistas sluiten zich aan om de mannen in hun leven te steunen. Kapper Marcel hoopt dit jaar een belangrijke bijdrage te kunnen leveren, en zet zich in om de mannen die met deze ziekte te maken hebben gekregen en hun families te helpen. "Ik kan het niet alleen, dus steun mij tijdens Movember door online te donereren: http://mobro.co/kapsalonmarcelveendam".

Lees meer over de programma’s die Movember financiert en de impact die zij hebben: http://nl.movember.com/programs

Wat je ook kunt geven, hoe groot of klein de gift, alle bijdragen zijn welkom en zullen worden ingezet om de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven.

 

Sport

Judoteams Veendam-BVHS oppermachtig op
Groninger Teamkampioenschap20141020_Judo_DSC_0559.jpg
Foto: Fotografie Jolanda Bultena

JUDO - In Nieuwe Pekela stonden vele Veendammer judoka's op de mat om deel te nemen aan het jaarlijkse Opstaptoernooi en het Groninger Teamkampioenschap.

Bij het Opstaptoernooi werden er 10 prijzen gehaald. Keurige eerste plaatsen werden behaald door Loes Vaatstra, Leon Fransens, Bas Bodde, Gerrit Verhoeks en Lars Bakker.

Tweede plaatsen waren er voor Tim Lubben en David de Vries.

De judoka's Britt van Oostrum, Nick ter Brugge en Destin Berger werden keurig derde.

In de middag kwamen de teams van team Veendam -BVHS in actie op de Groninger Teamkampioenschappen. Er was een fantastische teamspirit en dat leverde enorm mooi judo op.

Aan het einde van de dag bleek dat team Veendam-BVHS het sterkste was op dit kampioenschap.

Het jongensteam -12 jaar stond mooi te judoën en werd kampioen. Het meisjesteam deed het ook goed en werd derde. Het jongens- en meisjesteam -15 jaar werden kampioen evenals het jongensteam -18 jaar. Tenslotte wist het mixteam senioren ook overtuigend de titel te veroveren.

 

Sport

Judoka's Potze en Meijer brons op NK20141020_Judo_01.JPG

JUDO - Afgelopen weekend kwamen 5 judoka's van Judoschool Veendam in actie op het NK Judo in Rotterdam. Kim Smit, Thijmen Engels en Ingrid Engwerda stonden goed te judoën maar kwamen helaas tekort voor de finalewedstrijden.

Anniek Potze zorgde in klasse -70 kilogram voor een grote verrassing. De 18- jarige judoka won fraai van Wolsink uit Oost - Nederland maar verloor de halve finale. In de strijd om de derde plaats wist zij knap te winnen van Bastiaansen uit Zuid- Nederland.

In de klasse -78 kilogram wist Elisabeth Meijer knap te winnen van Savelkoul. In de halve finale was Cikic te sterk maar in de strijd om de derde plaats liet zij er geen twijfel over bestaan en veroverde ook zij een bronzen plak.

Nieuws

Kopstoot en klap in het gezicht opb
Prins Hendrikplein VeendamPolitie-Ambu-Brw-AM-4.JPG

PRINS HENDRIKPLEIN - Een 22-jarige inwoner van Veendam werd zaterdagnacht hard in het gezicht geslagen toen hij in een café aan het Prins Hendrikplein meehielp een lastige klant de zaak uit te zetten.

De Veendammer schoot te hulp toen een medewerker van een café de vervelende 18-jarige klant niet langer in het pand wilde. De uit Veendam afkomstige jongeman werd naar buiten gewerkt maar bleef op de deur schoppen en slaan. Toen de 22-jarige de deur opende kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Daarna kon hij een kopstoot incasseren. De 18-jarige werd door barpersoneel overmeesterd en aan de politie overgedragen. De 22-jarige moest zich onder behandeling van een tandarts stellen. De verdachte is ingesloten.

Nieuws

Veendammer bedreigt ambulancepersoneelPolitie-Ambu-Brw-AM-4.JPG

LELIESTRAAT - Een 52-jarige inwoner van Veendam werd zaterdagnacht door de politie gearresteerd nadat hij ambulancepersoneel zou hebben bedreigd.

De man was rond middernacht onwel geworden en werd in de Leliestraat in Veendam in een ambulance onderzocht. Ambulancepersoneel kon echter niets ernstigs bij de Veendammer ontdekken en vond het daarom niet nodig dat hij naar een ziekenhuis werd gebracht. De man reageerde vervolgens agressief richting de verpleegkundigen en dreigde hun 'weg te trappen'. De Veendammer gedroeg zich ook intimiderend tegenover gealarmeerde politiemensen. Hij werd aangehouden en is ingesloten. Door de ambulancemedewerkers is aangifte gedaan.

Oud Veendam

Veendam toen en nu
Deel 435.jpg

Wanneer je oude foto’s van Veendam vergelijkt zie je dat er veel veranderd is in de loop van de tijd. Panden verrezen en panden verdwenen. Straatbeelden veranderden in de loop van de tijd vooral door toename van het gemotoriseerde verkeer. De komende weken laat ik oude en nieuwe beelden tegen over elkaar zien. Kijk maar eens hoeveel er veranderd is en dat niet altijd ten goede!

Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS