Nieuws

Open brief aan alle hondenbezitters die hun huisdier
in Borgerswold uitlaten



OPEN BRIEF - Vrijdag half zeven s'morgens, het is nog wat donker als ik op de fiets in Veendam over de openbare weg door Borgerswold rij . Een begin van een nieuwe werkdag op naar Groningen . Mijn dagelijkse rit naar Groningen is echter nog maar net begonnen of ik hoor een vrouw schreeuwen, hoor een korte blaf van een hond en zie een schim die mijn voorwiel onder mij vandaan slaat. Met een doffe klap wordt ik op het asfalt gesmakt, voor het scouting gebouw. Wat versuft staat ik op. Weer een loslopende hond die mij van de fiets af probeerde te krijgen. Nu is het gelukt wat dezelfde hond maandag morgen ook al probeerde. De baas heeft er dus niets van geleerd, de hond is ook vandaag weer niet aangelijnd. Doordat het wat donker is heb ik niet snel genoeg kunnen anticiperen op het naderend gevaar.

De vrouw komt verschrikt aanlopen en zegt wat nietszeggende woorden als  " gaat het goed"  " Ik zag U niet aankomen" , "Ik was extra vroeg met de hond gaan lopen", "anders luistert die altijd wel " . Heb ik niets aan als vallende partij. Gelukkig heb ik niets gebroken, al voel ik wel dat aan de knie en elleboog dat er weer huid is afgeschaafd. Door de adrenaline voel je echter geen pijn, dat komt later pas. Ik pak mijn fiets op en kijk of er schade is. In het donker is dit echter moeilijk te zien. Ik stap dan maar weer gewoon op mijn fiets en rij verder. Na een paar honderd meter merk ik nu dat het stuur scheef staat, dus weer stoppen en rechtbuigen. Ik zie nu ook dat de wonden beginnen te bloeden, maar dit droogt wel weer op als ik verder fiets. 

Ik vloek intern wat woorden bij elkaar en weet dat ik de eerste twee weken weer lekker fijn kan douche met de open wonden.Als ik lichter wordt zie ik dat de fiets er ook niet ongeschonden van af is gekomen, heeft ook wat schaafwonden. Dus zowel de berijden als de fiets hebben weer wat oorlogswonden opgelopen, want zo noem ik ze, Fiets en hond is altijd oorlog als ze loslopen en elkaar tegenkomen. Dit is niet de eerste keer dat ik dit mee maak en waarschijnlijk ook niet de laatste.  

Vaak stop ik als er een hond achter mijn fiets aan rent, dan is de lol er voor de hond wel af. Maar dit werkt niet altijd, er zijn erbij die dan kort in je benen bijten en om je heen blijven lopen. Doorrijden is ook vaak geen optie want de meeste honden luisteren niet naar hun baas en blijven maar mee lopen. De hond kan er niets aan doen, alle schuld ligt bij de baas.

Een verzoek aan alle hondenbezitters, lijn je hond aan ook al wil die nog zo goed luisteren het blijven dieren.

Honden horen niet los te lopen, niet op de openbare weg in Borgerswold, en niet op het fietspad door Borgerswold. 

Lijn Uw hond aan en voorkom veel ergernis voor andere mensen. 

Er zij special aangegeven losloopgebieden voor honden , daar kan het wel, zonder andere mensen te benadelen.

Vriendelijk groet

Hans 
(e-mail bij de redactie bekend)

 

Nieuws

Draaiorgeldag centrum Veendam brengt 217 euro
op voor Kika



20140920_KiKa_–_Draaiorgeldag_in_Veendam_23.JPG

Foto's Jan Schiphuis

DRAAIORGEL - Zaterdag organiseerde de Stichting Zwarte Dorus weer een draaiorgeldag in het centrum van Veendam. Dit jaar met een speciaal doel. Naast het brengen van mooie orgelmuziek hebben de orgelmannen/vrouwen besloten om de opbrengst van de centenbakjes (217 euro) te doneren aan KiKa (kinderkankerfonds).

Vier grote draaiorgels uit Garmerwolde, Assen, Groningen en Veendam stonden op de pleinen in het centrum. De Zwarte Dorus was te horen op diverse plaatsen die iets verder uit het centrum lagen. In het winkelgebied waren verder vier kleine handdraaiorgeltjes te horen.  

Fotoalbum: 
Actual Weather

ma 22 sep 2014 01:59

Regio

Maak kennis met de vleermuis tijdens lezing
in Hoogezand



HOOGEZAND - Het Gorechtpark is een park waar je overdag goed kunt recreeren, sporten of gewoon genieten van de omgeving. Maar ’s avonds is er niet veel te beleven...zou je denken. Juist ’s avonds zijn  de waterpartijen, het jachtterrein van de vleermuizen.

Wat weet u zoal over vleermuizen? Nieuwsgierig? Kom dan op vrijdag 3 oktober om 19.00 uur naar het natuurhuis Gooregt van de St.N.M.E./kinderboerderij. De avond duurt tot ongeveer 23.00 uur maar wilt u eerder weg..dat kan altijd.

U krijgt een onvergetelijke avond voor € 4,00, bent u IVN lid dan slechts €2,00 per persoon inclusief koffie of thee.

U vindt ons aan de Burgemeester van Royenstraat, ingang tussen de huisnummers 11 en 13. Want het I.V.N. Hoogezand-Sappemeer (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) nodigt u van harte uit.

Jan van Muijlwijk is al jaren een autoriteit op het gebied van vleermuizen. Hij gaat ons het boeiende levensverhaal vertellen. Daarna gaan we het park in met de batdetectors die de ultrasone geluiden voor ons hoorbaar maken.

Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam



ZAALVOETBAL - Deze week is er ook begonnen in de hoofdklasse en hebben de teams die denken dat ze kampioenskandidaat zijn dit waar gemaakt in de eerste wedstrijd. Glasgarage/ v. Ringh won met 8-1 van O.G.Team en was duidelijk een maatje te groot. S.Hedzic scoorde vier keer. TTK/Karma won met 6-2 van Beautysalon Jannie en ook daar was het verschil groot. ZVV Ron Haans dat eerst Brouk 1 was won ook met duidelijke cijfers van Sita Groningen, het werd 6-1 en H. Uuldriks scoorde er vier van. Brouk en Draaijer Schilders die beide nieuw zijn in de hoofdklasse maakten er een mooie wedstrijd van en die werd door Brouk met 6-4 gewonnen. In de eerste klasse won SWO Veendam ook hun tweede wedstrijd. Tegen ZVV Ron Haans werd het 6-3. Ook Werkmax won de tweede wedstrijd tegen Boomkwekerij Bijmolt met 7-1. MF Shipping won met 4-0 van Kruit en Kramer en in een spannende wedstrijd won Riklis Karto van Xelvin met 5-4.

Vireau Bloemen doet het goed in de tweede klasse A, deze keer werd SCA Hygiene met 8-2 verslagen en daar maakte Vlap drie van. Euromail-VFL Brouk werd 2-8, mede door vier doelpunten van J. Buurke. SC Wiebri won van Dofine met 4-2 en Optie 1 won ook de tweede wedstrijd, nu van Fysio Jan Veen met 2-0. Osman Gazi won in de tweede klasse B ook hun tweede wedstrijd. Tegen Calker/Heikens werd het 7-6, waar uitblinker Ylmaz vijf keer scoorde en bij Calker/Heikens scoorde Huizinga vier keer. Afterbeat-Fc.Titanium werd 2-5 en Bareveld verloor van Beste Hypotheek met 2-4. Van Ringh-Smurfit/Kappa werd 0-8 en Hendriksen maakte er zes van de acht.

De derde klasse won v.d. Wiel met 3-2 van team 49 ers en Vaneker maakte ze alle drie voor v.d. Wiel en  via Ons-Avebe werd 1-3. GHV/Axinte-NVL werd 5-7 door ondermeer vier goals van Munneke. De wedstrijd tussen DWS/v.d. Kooi en Glasgarage/v.Ringh was voor dat wedstrijd begon al een strijd tussen Korthuis en Bos. Bos kondigde aan dat Korthuis niet zou scoren hij er zelf voor zou zorgen dat het niet zou gebeuren, maarKorthuis vvan DWS die vorige week zes maakte deed he nu iets minder, maar scoorde ondanks de waarschuwingen vooraf van Bos toch vier keer en kon DWS/v.d. Kooi als winnar de zaal verlaten en staat nu met twee overwinningen bovenaan.

Regio

Ideeënbank Groningen officieel in gebruik



Voor de beste initiatieven voor stad en ommeland

MUNTENDAM - Op zaterdag 20 september neemt Marianne Besselink de Ideeënbank Groningen officieel in gebruik. Dit gebeurt van 14.45 tot 15.00 uur in de Heemtuin Muntendam (Nieuweweg 127, 9649 AD  Muntendam), tijdens de inloop van het Oogstfeest van de initiatieven van de Dag van de Daadkracht. U bent van harte uitgenodigd voor een gesprek met Marianne Besselink op de Ideeënbank, over de Ideeënbank Groningen, de website www.ideeenbankgroningen.nl en de ideeënmakelaars.

De beste initiatieven voor stad en ommeland
Op ideeënbankgroningen.nl hebben we de beste initiatieven van Groningen verzameld. Deze initiatieven zijn heel divers qua onderwerpen, van de  plannen om het dorpshuis te vernieuwen, een voetbalveld aan te leggen of een dorpsmoestuin te beginnen. Naast een groot aantal projecten bevat de website ook nuttige informatie en tips. De twee nieuwe ideeënmakelaars van de provincie zijn inmiddels begonnen in hun functie. Zij kunnen inwoners verder helpen bij de opzet en uitvoering van hun plannen door advies, hun netwerk en kennis. Kortom, maak gebruik van de kennis en ervaring die er al is of ga voor inspiratie naar www.ideeenbankgroningen.nl.

Bron van informatie en inspiratie
Als het aan de provincie Groningen ligt is deze website straks de plek waar je naartoe gaat voor tips, informatie en inspiratie als je als inwoner met een bewonersinitiatief en vragen rondloopt. Of als je als gemeente hierover een vraag krijgt. Uit onderzoek bleek dat overheden en initiatiefnemers elkaar niet altijd even gemakkelijk vinden. Met de komst van de Ideeënbank Groningen denkt de provincie hierin verbetering te brengen.

Nieuws

Open avond bij Sems Loge Nr. 59
met gastspreker Eric van Oosterhout



OPEN - Op dinsdag 30 september 2014, om 20.00 uur, organiseert de Sems Loge Nr. 59 van de Odd Fellows te Veendam een open avond. Spreker is de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze Eric van Oosterhout. Deze in 2009, door Radio 3 uitgeroepen als beste burgemeester van Nederland, zal vertellen over het wel en wee van zijn werk als burgervader van deze Drentse gemeente. Jarenlang was hij politiek actief in de gemeente Veendam o.m. als raadslid van de PvdA. Daar moest hij mee stoppen toen hij hoofd werd van de afdeling Welzijn en Onderwijs van deze gemeente en later gemeentesecretaris.  Eric van Oosterhout is boeiende humoristische verteller. Een ieder is van harte welkom in het Odd Fellowhuis aan de Nassaustraat 175 te Veendam. De toegang is gratis.

Nieuws

Informatiemarkt vervolgopleidingen Winkler Prins
Veel voorlichters presenteren hun aanbod op 3 oktober



20140920_WP_infomarkt_politie.JPG

VOORLICHTING - Op vrijdag 3 oktober opent Winkler Prins haar deuren weer voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, om kennis te maken met het enorme aanbod aan vervolgopleidingen. Het is de 32e keer  dat de decanen/loopbaanbegeleiders van Winkler Prins Veendam een grote informatiemarkt  organiseren over vervolgopleidingen en beroepen. De voorlichters komen uit het hele land en geven daardoor een goed beeld van de mogelijkheden tijdens of na het leertraject in het voortgezet onderwijs. Winkler Prins wil hiermee haar eigen leerlingen goed informeren, maar nodigt ook geïnteresseerde leerlingen en ouders van andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio uit. 

Aanbod 
Universiteiten, hbo- en mbo-instellingen uit het hele land komen vanwege de kleinschaligheid graag voorlichting geven op Winkler Prins. De Universiteit Maastricht, de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Eindhoven reizen af naar Veendam om de leerlingen enthousiast te maken voor hun aanbod. Ook instanties als Politie, Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee, accountants- en uitwisselingsorganisaties zijn aanwezig met professionele voorlichters.  
Winkler Prins heeft daarnaast oud-leerlingen opgeroepen voorlichting te geven over de opleiding die ze momenteel volgen. Zij spreken immers uit ervaring over hun opleiding en kunnen veel vragen van aanstaande studenten beantwoorden.

Doelgroep 
De informatiemarkt is vooral bedoeld voor de scholieren die te maken krijgen met de keuze van hun vervolgstudie, het vakkenpakket en/of de beroepskeuze. Bezoekers kunnen zich uitvoerig laten voorlichten om tot een juiste keuze te komen. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk de juiste richting te kiezen, omdat de studieduur van vervolgopleidingen beperkt is. Met deze uitgebreide informatiemarkt dicht bij huis draagt Winkler Prins hieraan een steentje bij.   

Wanneer en waar? 
De informatieve markt is op vrijdag 3 oktober van 18.30 uur tot 21.30 uur in en om het schoolgebouw aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. De toegang is gratis. 

RTV Parkstad

Live uitzending radioprogramma Blueprint met optreden
van Ted Russell Kamp en Bright Blue Gorilla



Blueprint.png


LIVE - Op vrijdag 3 oktober is een nieuwe uitzending gepland van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van de uit Los Angeles afkomstige Ted Russell Kamp en het duo Bright Blue Gorilla, eveneens uit Los Angeles. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl Ik zou het zeer op prijs stellen indien in jullie medium aandacht aan deze uitzending besteed wordt.

Ted Russell Kamp
Ted Russell Kamp is een singersongwriter uit Los Angeles die naam gemaakt heeft als bassist in de band van Shooter Jennings (zoon van Waylin Jennings). Inmiddels heeft hij zelf ook een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en zijn nieuwe plaat “Night Owl” kreeg prachtige kritieken. Een mix van alt-country / americana en countrysoul en er werden zelfs vergelijkingen gemaakt met de cd ‘Nebraska’ van Bruce Springsteen. Vorig jaar oktober was hij ook te gast in Blueprint en maakte hij veel indruk, zeker in de nummers toen hij zich alleen begeleidde op elektrische bas. Ted Russell Kamp zal zijn opwachting maken in het eerste uur tussen 17.00 – 18.00 uur omdat hij ’s avonds nog een optreden heeft in Utrecht.
www.tedrussellkamp.com

Bright Blue Gorilla
Het duo Robyn Rosenkrantz en Michael Glover uit Los Angeles is een uniek duo op het snijpunt van muziek en film. Ze trekken de wereld rond met hun zelf gecomponeerde songs en hebben inmiddels ook 5 films uitgebracht. Ze zijn net terug uit China waar hun 5e film ‘Go With Le Flo’ werd gepresenteerd tijdens het Beijing Film Festival. Michael werkte in het verleden als editor bij de serie The Osbournes van MTV. Robyn en Michael werkten beide ook mee aan de film The Last Shot met Alec Baldwin. De muziek van BBG is terug te horen in tv series als Dawson’s Creek,  The Last Shot en 100 Girls. Kortom, een artistiek duo dat in een Amerikaans medium werd aangekondigd als ‘best live act of the year.
www.brightbluegorilla.com

 

 

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS