Nieuws, RTV Parkstad

Radio Parkstad Veendam en RTV Stadskanaal
gaan gezamenlijk radioproducties makenRTV_Veendam_Stadskanaal_00.gif

STADSKANAAL/VEENDAM – Radio Parkstad, de lokale omroep voor de gemeente Veendam en RTV Stadskanaal, de lokale omroep voor de gemeente Stadskanaal gaan samen omroepprogramma’s maken. Dat zijn de omroepbesturen overeen gekomen. RTV Stadskanaal heeft al een programma samenwerking met radio Westerwolde (zaterdagavond en zondagmiddag), daar is dus nu ook de lokale omroep uit Veendam bijgekomen.

Vrijdagavond
Het radio programma “S-Express” wordt een gezamenlijke productie en zal integraal via 106.9 FM (Veendam) en 105.3 FM (Stadskanaal) worden uitgezonden op de vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur. Het 1e uur van de “S-Express” (18.00 – 19.00 uur) is alleen te horen via de zender Stadskanaal omdat dit gericht is op lokaal nieuws met (politieke) interviews.

Zaterdagmiddag
Het programma “(G)oud en Nieuw” wordt eveneens een gezamenlijke productie en zal integraal via beide radiozenders worden uitgezonden op de zaterdagmiddag. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur kun je dit gaan beluisteren. Het radioprogramma “ZaterdagMiddagMix “ wat zeven jaar lang te horen was op dit tijdstip (via RTVS) neemt afscheid op zaterdag 18 oktober. Presentator Bert Jan Brinkman is aan iets nieuws toe en gaat de tijd benutten voor andere zaken binnen de lokale omroep.

“S-Express” wordt gepresenteerd door Alex Bos, Bert Jan Brinkman en Dorien Franken. “(G)oud en Nieuw” is in handen van Robert Schuuring. Met de uitbreiding van gezamenlijke omroepproducties willen de omroepen Veendam en Stadskanaal dichter bij elkaar komen als fusiegemeenten. Bovendien is het de wens van de OLON om meer te gaan samenwerken in de regio. Vanaf 24 en 25 oktober zullen de uitzendingen in de nieuwe vorm te horen zijn.

Het is niet uitgesloten dat in 2015 nog meer programma’s gezamenlijk geproduceerd en uitgezonden gaan worden door de lokale omroepen uit Zuid Groningen

Vrijwilligers

Vacature van de week:
Leerlingen maatschappelijke stage ZPC BubbleZPC Bubble zoekt leerlingen die voor hun maatschappelijk stage willen helpen tijdens het grote internationaal Zechstein zwemtoernooi op 18 en 19 oktober. Het evenement vindt plaats in Tropiqua, waar max. 850 zwemmers aan mee kunnen doen. Je kunt o.a. helpen bij de opbouw, de catering, verwerken van de wedstrijduitslagen en bij de prijsuitreiking. Heb je belangstelling dan mag je contact opnemen met de secretaris mevr. Boonstra, tel 0598-630248 of per e-mail secretaris@zpcbubble.nl

Meer vacatures maatschappelijke stages en vrijwilligerswerk staan op www.vrijwilligersgroningen.nl

 

Actual Weather

do 2 okt 2014 18:24

112

Problemen meterkast - Brandweer Veendam rukt uit_MG_7679.jpg

GEERT TEISSTRAAT -  Dinsdagavond kreeg de Brandweer Veendam om 21.14 uur de melding: 1 Woningbrand (meterkast) Geert Teisstraat.

30-09-2014 001.JPG

Bij aankomst van de politie en de brandweer bleek dat er geen sprake van brand te zijn, maar waren er problemen met de meterkast.  De brandweer heeft de meterkast spanningloos gemaakt en Enexis uitgenodigd om de problemen te verhelpen.

Fotoalbum: 
Nieuws

Nieuwe electronica zaak in de Kerkstraat VeendamKERKSTRAAT - Eind oktober zal er in de Kerkstraat in Veendam een “nieuwe” electronica winkel zijn deuren openen. Het assortiment zal bestaan uit bruin- en witgoed producten aangevuld met een groot assortiment accessoires voor electrische apparaten. De winkel beschikt over een eigen bezorgdienst die zowel grote als kleine aankopen gratis thuis bezorgt. Daarnaast is er een reparatieservice voor bruin- en witgoed apparaten. En mocht het apparaat niet direct ter plekke kunnen worden hersteld dan wordt er zolang een vervangend apparaat geplaatst. Onze bereikbaarheid en service loopt zeven dagen per week. Nee, ook in het weekend laten we u niet zitten met een defecte vriezer of tv.

Niet alles is nieuw aan de winkel. Het personeel heeft ruim veertig jaar ervaring in het Veendammer electronica landschap. Om die reden zijn we bekend met vele consumenten en zijn we goed op de hoogte van de wensen en de verwachtingen in Veendam. Om te beginnen geven we garantie op al datgene dat elders is gekocht in de afgelopen periode. Ook geven we garantie en service op de apparaten die er in het verleden zijn gekocht bij o.a. Expert Bosscher, EP en Scheer en Foppen. Onze technische dienst zal daarom reeds vanaf 9 oktober starten en daarbij klaarstaan voor al uw electronica problemen.

Binnen onze nieuwe winkel gaan we ons intensief bezighouden met gratis workshops en productdemonstraties. Dit zal worden begeleid door onze eigen product experts.

Oftewel nieuw maar met bekende gezichten en vertrouwde service.

Nieuws

Oranje Party kinderdisco Dukdalf Veendam20141001_Disco_DSCN9830.jpg

DISCO - Vrijdag 10 oktober a.s. organiseert de wijkvereniging Sorghvliet weer een spetterende disco voor alle kinderen van Veendam en omstreken van 7  t/m 13 jaar in Wijkcentrum Dukdalf. Na de geslaagde Black & White party is er deze keer een Hollandse Avond. De zaal zal naar dit thema worden aangekleed. Naast de hedendaagse discomuziek zal er ook Nederlandstalig worden gedraaid die de kids leuk vinden en op verzoek kunnen aanvragen.

Elke kinderdisco lopen er rond de twintig vrijwilligers rond om alles in goede banen te leiden. Ook deze keer worden er foto’s genomen die de kids dan terug kunnen zien op Facebook.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kijk maar eens op facebook, dan wil je daarna vast komen dansen en springen op de kinderdisco van vrijdag 10 oktober a.s. en wie weet swing jij de zaal plat. Het wordt zeker weer super gezellig.

De deuren gaan open om 19:00 uur en zal duren tot 21:30 uur.

Nieuws

Herfst Fair en ​Roofvogelshow bij de basisschool de Viermaster20140920_Herfst_Fair_en_​Roofvogelshow_01.jpg

VIERMASTER - Op woensdagmiddag 1 oktober zal er van 16.00 – 19.00 uur op openbare basisschool de Viermaster, gevestigd aan de Lauwers,  een Herfst Fair worden gehouden. Tijdens de Fair zijn er vele tafeltjes verhuurd aan ouders en leerlingen, welke eigengemaakte creaties verkopen oftewel hobby/creatieve artikelen.  Kinderen kunnen tegen betaling van een gering bedrag een pompoen versieren. Als spectaculair hoogtepunt zal er op het buitenterrein een heuse roofvogelshow worden gegeven. Uiteraard is ook gedacht aan de inwendige mens en zullen er diverse lekkernijen te koop zijn, zoals een kopje snert, broodje worst en eigengemaakte kniepertjes! Geniet van de herfstsfeer en kom langs!

Wanneer:  woensdag 1 oktober van 16.00 -19.00 uur

Nieuws

Winkler Prins Veendam PR medewerkster
Mia van Selling zwaait af_MG_7431.jpg

WINKLER PRINS -  Dinsdag is afscheid genomen van Mia van Selling van de Winkler Prins in Veendam. Zij heeft dan bijna 25 jaar  voor de school gewerkt. Omdat zij jaren als PR medewerkster heeft gewerkt, heeft zij de nodige contacten opgedaan met de pers en gunde de WP haar een eigen persmoment!

_MG_7480.jpg

De ‘Winkler Prins Angels’ haalden haar vanochtend van huis. Na een rit achter op de motor, langs alle locaties van de Winkler Prins werd zij aan de Raadsgildenlaan opgevangen met koffie en gebak.

Fotoalbum: 
Nieuws

Zitgymnastiek voor Veendammer seniorenSENIOREN - Speciaal voor de iets minder mobiele senioren gaan vanaf 7 oktober 2014 lessen zitgymnastiek van start. De lessen worden georganiseerd door team Sport van de gemeente Veendam in samenwerking met het ouderenwerk van Compaen.

Sina Opheikens verzorgt de lessen op de dinsdag van 10.45 tot 11.30 uur in Wijkcentrum Dukdalf.
De kosten voor de (proef)periode tot de Kerst bedragen € 3,- per les inclusief één kop koffie of thee.
Wanneer de groep groot genoeg is én blijft gaan de lessen na de Kerst op structurele basis verder.

Deelnemen en aanmelden
Wilt u een les zitgymnastiek proberen dan kunt u zich aanmelden bij Annewil Schreuder via, t. 0598-652302 of mail: teamsport@dekompanjie.nl.

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS