Nieuws

10 jaar parkstadveendam.nl20140915_Taart_Parkstadveendam_03.jpg

Vandaag, precies 10 jaar geleden werd het eerste bericht geplaatst op parkstadveendam.nl en nog steeds vindt u hier het laatste nieuws over Veendam en omstreken. 10 jaar, dat is reden voor reflectie en een feestje vonden wij en daarom nemen we u even mee terug in de tijd, langs alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen decennium.

10 jaar geleden zag Veendam geen brood in de zaterdagmarkt, hield toenmalig burgemeester Ab Meijerman een pleidooi voor cameratoezicht in het centrum en hoorde de verdachte van de moord op Varscha Mohansing in hoger beroep 12 jaar en TBS tegen zich eisen. Ook speelde Melanie Safka in een uitverkocht vanBeresteyn.

Niet alleen Varscha kwam door geweld om het leven, ook was er in 2008 de moordzaak aan de Langeleegte waarbij de beelden van onze fotografen zelfs in de landelijke media gebruikt zijn. Ook dit is één van de speerpunten van parkstadveendam.nl, 112 verslaggeving. Van verkeersongeval tot traumaheli inzet en van kat in de boom tot brandstichting in het centrum, onze verslaggevers waren er bij en berichtten u er over.

Maar in maart 2010 was de maat vol, het vermoeden rees dat de pyromaan die toen actief was in Veendam zijn daden pleegde om het nieuws te halen en parkstadveendam.nl heeft toen ook het besluit genomen om te stoppen met de verslaggeving van branden in het centrum van Veendam. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie de dader is.

Ook op sportief gebied hebben we hoogte- en dieptepunten beleefd. Van de vierde plaats in de eerste divisie voor BV Veendam tot aan het faillissement in 2013. Van de successen van de wielervereniging Stormvogels tot het Nederlands kampioenschap ATB voor brandweer. De successen van onze judoërs en de inzet van de leerlingen van de Winker Prins voor Dance4Life. Dit alles brachten wij onder uw aandacht, vaak vergezeld van foto's geschoten door lokale fotografen.

Muziek en cultuur in Veendam heeft ook zeker onze aandacht, zo doen zij regelmatig verslag van optredens in vanBeresteyn en van concerten in het centrum maar ook van de gezelligheid op de jaarlijkse braderie en de intocht van de avondvierdaagse. Ook onze live uitzending van de intocht van Sinterklaas behoord tot de hoogtepunten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over 10 jaar verslaggeving van het lief en leed van Veendam en omstreken.

10 jaar verslaggeving en bijna 17.000 berichten verder maar we zijn nog lang niet klaar met schrijven en fotograferen en wij hopen dat u ons nog jaren wilt blijven volgen zoals u al jaren doet. Met zo'n 10.000 unieke bezoekers per maand laat u ons massaal weten dat u onze verslaggeving waardeert. Dit kwam onder andere tot uiting met het winnen van de aanmoedigingsprijs in 2007 en de eerste prijs in 2009 van de lokale complimenten, een initiatief van de Rabobank. Als onze blijk van waardering belonen we u daarom voor onze 10e verjaardag met deze vernieuwde site en hopen we dat u ons met hetzelfde enthousiasme blijft volgen als u dat de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.

Natuurlijk was dit alles niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van onze verslaggevers, fotografen en alle andere vrijwilligers die 10 jaar parkstadveendam.nl mogelijk gemaakt hebben. Ook willen wij onze adverteerders bedanken, door hun advertenties hebben zij een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het in de lucht houden van parkstadveendam.nl, wij hopen dan ook dat u ons blijft ondersteunen.

Rest ons alleen nog de woorden: parkstadveendam.nl, op de komende 10 jaar!

Nieuws, 112

Wie herkent deze twee inbrekers?20140916_verdachten-close-up.jpg

BORGERCOMPAGNIE - De politie heeft een foto gepubliceerd van twee inbrekers in Borgercompagnie. De twee braken vorige week woensdagmiddag in bij een woning aan de Borgercompagniesterweg.

Ze namen een laptop en een fototoestel mee. Eén van de inbrekers is een man met kort lichtblond haar en een zwart leren jack. De ander heeft gemilimeterd donker haar, een gestreept overhemd en een donkere gevoerde jas.

De blonde man heeft een geelzwarte schroevendraaier bij zich. De politie roept mensen op zich te melden als ze de mannen op de foto herkennen. De inbraak werd tussen 15.45 en 16 uur gepleegd.

112

Brandweer rukt uit naar
multifunctioneelcentrum De Meridiaan20140915_Brandmelding_Noorderbreedte_en_Meridiaan_1K4C3003.JPG

SCHAEPMANSTRAAT - Maandagavond werden de spuitgasten van het Veendammer brandweerkorps opgeroepen voor een brand in multifunctioneelcentrum De Meridiaan. Bij aankomst bleek de melding uit een van de woningen van het senioren wooncomplex te komen.

20140915_Brandmelding_Noorderbreedte_en_Meridiaan_MG_6297.jpg

Brandweer mensen hebben de woning gecontroleerd, maar hoefden niet in actie te komen. Na korte tijd keerden ze terug naar de kazerne.

Fotoalbum: 
Actual Weather

di 16 sep 2014 13:11

Nieuws

Spannende thriller Keeper Of Lost Causes in Filmhuis vanBeresteyn20140915+keeper of lost...jpg

FILMHUIS - Het Filmhuis programmeerde voor deze avond een spannende Deense thriller, Keeper Of Lost Causes. Detective Carl Mørck, een notoir brompot, is chagrijniger dan ooit. Na een compleet misgelopen interventie, wordt hij verbannen naar een saai nieuw departement, weggemoffeld in de catacomben van het politiebureau. Departement 'Q' is opgericht met als enig doel oude, vastgelopen dossiers te klasseren. Dat is echter buiten de koppige Mørck gerekend. Veldwerk is het enige dat hem voldoening geeft. Samen met zijn nieuwe assistent Assad heropent Mørck de vijf jaar oude zaak van de verdwenen jonge politica Merete Lynggaard.

Maandag 22 september.
De film begint om 20.00 uur.

Sport

Zechstein Veendam Open is gestartTENNIS - De negende editie van het tennistoernooi van de Tennisclub Veendam is zondag 14 september gestart. Dit jaar nemen bijna 300 tennissers deel aan dit toernooi dat voor de derde keer op rij het grootste tennistoernooi der Ommelanden is.

De deelnemers komen van 52 verschillende tennisverenigingen in Nederland! Zondag is er de hele dag al volop gestreden voor de punten. Vervolgens zijn er van maandag t/m vrijdag wedstrijden vanaf 17.30 uur.

De finales worden gespeeld in het weekend van 20/21 september.

Wees welkom.
Vrij entree aan de Ontspanningslaan in Veendam.

Sport

Judoteam Veendam - BVHS -12 sterk op
Spaarnetoernooi in HaarlemJUDO - Afgelopen zaterdag heeft het combinatieteam Judoschool Veendam - BVHS meegedaan aan het tiende Kenamju Spaarnetoernooi te Haarlem, voor judoteams tot twaalf jaar. Dit, met vijftien jeugdteams, zwaar bezette toernooi was een goede graadmeter voor het niveau van de judoka 's van Veendam en Hoogezand.
Na het winnen van de voorrondes mocht het nog jonge team door naar de winnaarsronde.

De eerste wedstrijd werd gewonnen van Topjudo Amsterdam. In de halve finale trof Veendam-BVHS de judoka 's van het team Kenamju 1. Deze wedstrijd werd helaas nipt met 4-3 verloren.

In de herkansingsronde werd vervolgens gewonnen van Judo A-Zeven en wederom van Topjudo Amsterdam. Daarmee werd het judoteam Veendam-BVHS glansrijk derde, een resultaat om trots op te zijn!

De judoka 's Leon Bax, Nils van Oostrum, Maurice van der Laan, Sarah van Driel, Emiel Hoogeveen, Thijs Hensens, Anas Schreuder, Lars van Oostrum, Sven van Oostrum en Joost Prins hebben laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden en mogen zeer tevreden zijn met dit behaalde resultaat.

Nieuws

Toneelgroep Internos speelt op verzoekTONEEL - Na een succesvol en uitverkochte toneelavond van toneelstuk "Alleen op de wereld & Co" in maart j.l., brengt christelijke toneelgroep Internos op vrijdag 3 oktober a.s. in "De Kandelaar" aan de dr. A. Kuyperstraat in Veendam opnieuw op vele verzoek deze blijspel ten gehore.

Toneelgroep Internos onderscheidt zich van andere verenigingen in Veendam, door alleen maar toneeluitvoeringen op te voeren in het Nederlands. Het stuk speelt zich af in een huwelijksbureau gerund door de broers Plakker. Door een aantal veranderingen moet iedereen erg wennen en de bijzondere huwelijkskandidaten maken het er ook niet gemakkelijker op. Komt dit nog wel goed?

Aanvang 20.00 uur.
De zaal is open om 19.00 uur.
Kaarten zijn te bestellen via Evert Bakker 0598-617047 of rollingstone@netvisit.nl
Wees er snel bij want vol is vol.

Nieuws

In het huwelijksbootje stappen is niet altijd vanzelfsprekend!BORGERSWOLDHOEVE - Afgelopen zondag 14 september werd om 11.00 uur de 2e bruidsbeurs van Trouwkanaal spectaculair geopend. Onder toeziend oog van vele bezoekers werd het bruidspaar te water gelaten. Een nat pak werd voorkomen door koers te zetten naar 'De beste bedrijven uit het Noorden' die zich presenteerden op de beurs.

Op trouwgebied was er van alles te beleven. Alle aanstaande bruidsparen waren dan ook erg enthousiast en waren dan ook zeer goed geïnformeerd door de standhouders van het Trouwkanaal. Dat trouwen nog steeds populair is was wel te zien aan de grote belangstelling van aanstaande bruidsparen. Ze kwamen uit de hele regio naar Borgerswoldhoeve in Veendam waar de beurs werd gehouden.

Dat de beurs ook volgend jaar weer plaatsvindt is zeker. "We gaan eerst de aanstaande bruidsparen van aankomend seizoen in de watten leggen en begeleiden naar de dag van hun leven. Daarna gaan wij ons weer richten op de volgende beurs", aldus de organisatie van Trouwkanaal.

Nieuws

Nostalgische landbouwdagen bij de familie Stevens groot succesLANDBOUW - Onze fotograaf ging afgelopen weekend langs bij de boerderij van de familie Stevens in Wildervank, waar tijdens de nostalgische landbouwdagen tal van pronkstukken uit een grijs verleden te bewonderen waren. Gerestaureerde oude machines omkleed met talrijke verhalen van de eigenaren en voor de vrolijke noot zorgde het reizende monumentale draaiorgel Zwarte Dorus.

De 14 jarige Henri Stevens was de gastheer tijdens de Landbouwdagen. Meer dan 60 oude tractor oldtimers stonden strak in het gelid. Ze waren aangebracht door collega boeren uit Wildervank en wijde omgeving zoals Veendam, Eexterveenschekanaal en Slochteren. De meeste zijn, net als de oldtimers, inmiddels op pensioen. Ook de paardentram stond er mooi te wezen. Een nostalgische grote Amerikaanse truck was prominent aanwezig. Een oude T-Ford vrachtwagentje moet er weer piekfijn uit gaan zien, vader Stevens wil deze gaan restaureren.

Henri heeft samen met zijn vroegere juf Wilma van OBS De Sleutel de Landboudagen met de markt in allerlei streekproducten georganiseerd. Dat kent nog een voorgeschiedenis. Henri kan erg goed met zijn juf opschieten. Tijdens een fietsspeurtocht van groep 5 moest een persoon met heel grote handen worden geraden. Henri dacht dat ze van een meester moesten zijn, maar het waren haar eigen handen. Henri zei dat ze dan wel mee kon helpen met het aardappel rooien. Zo kwam het dat Henri samen met juf Wilma een paar rijtjes aardappels aan het rooien is geweest. En dat drie jaar achter elkaar aan. Samen hadden ze ook de aardappelen gepoot. Zelfgemaakte patat ervan smaakte hun extra lekker. Op de Landbouwdagen met de oltimershow reed juf Wilma in nostalgische kledij verkleed op een oude omafiets als boerin rond.

Vorig jaar was juf Wilma tijdens de open monumentendag in Nieuwe Pekela op een schip ook nostalgisch gekleed aanwezig. Samen met zijn opa was ook Henri daar geweest. Een paar dagen later had Henri de stoute schoenen aangetrokken en had aan juf Wilma gevraagd of ook een oldtimershow van oude tractoren met een boerenmarkt met de Open Monumentendag & Culturele Uitdag gecombineerd kon worden. Mede door juf Wilma en een grote groep vrijwilligers zijn de Landbouwdagen bij Stevens een succes geworden. De bus van het Nationaal Busmuseum bracht tweemaal bezoekers naar het gezellige gebeuren. Gastheer Henri was natuurlijk beretrots op het resultaat.


Voor meer foto's, zie fotoalbum


Nieuws

Lezing Groei en Bloei over de 'Vier seizoenentuin met bomen en struiken'LEZING - Op woensdag 24 september 2014 wordt er in wijkcentrum de Dukdalf te Veendam een lezing over de "4 seizoenentuin met bomen en struiken" gehouden door Jan Loots. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Jan Loots en Stijnie Veendorp hebben een tuin met een oppervlakte van 5000 m2. Veel verschillende boomsoorten en coniferen vormen samen een arboretum waarin de sfeer wordt bepaald door de harmonie tussen hoog en laag. De combinatie zorgt voor een besloten sfeer en een verhoging van de biodiversiteit (de verscheidenheid aan levensvormen). Een mooi kleurenpalet zowel in het voorjaar, als ook in de zomer en de herfst, maakt samen met de verschillende bladvormen de tuin compleet. Tijdens de lezing zal worden in gegaan op de opbouw van de kruid- struik- en boomlaag en de stam- en boomvorm.

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS